Vataja Ribs BBQ

Grillijuhlien kuningas – helposti ja nopeasti

Perinteisesti hyvät ribsit vaativat paljon aikaa ja vaivaa. Onneksi on vaihtoehto: Vatajan ribs-resepti on hiottu täydelliseksi – pitkään marinoidut, hitaasti kypsytetyt ja juuri oikealla tavalla maustetut. Sinun tarvitsee vain antaa valmiille ribs-riville grillissä kova lämpö ja rapsakka pinta.

Tuotetiedot

Korpela-resepti by @chefwallin

Vatajan Ribbs BBQ

sekä Mac & cheese ja coleslaw

Ribs

  • Riittävästi Vatajan ribsejä

Ota ribsit huoneenlämpöön ja valmista ensin Mac & cheese ja coleslaw. Ribsit nimittäin valmistuvat 10 minuutissa!

Eli kun kaikki muu alkaa olla valmista, niin grillaa kovalla lämmöllä noin 10min välillä käännellen.
 

Mac & cheese klassikko etenkin suuren veden takana, eikä ihme: helppo ja nopea valmistaa, mutta tuloksena on silti ylellinen ja maukas ateria. Tiesitkö, että tämä juustoinen ihanuus syntyy myös grillissä ja sopii erinomaisesti ribsien kyytipojaksi. Kokeile vaikka!

Mac & cheese 

  • 1 pkt Jukolan orginaali cheddaria raastettuna
  • 1 rkl Timjamia hienonnettuna
  • 3 dl Kermaa
  • ½ Soolo valkosipuli hienonnettuna
  • ¼ tl Muskottipähkinää
  • ½ tl Mustapippuria ja suolaa
  • 1 tl Hunajaa
  • 150 g Pastaa raakana

Sekoita kaikki ja kaada foliovuokaan. Ripottele juustoraastetta pinalle ja siirrä grilliin noin 200 asteeseen 30-45 minuutiksi. Voit käyttää myös tavallista uunia. Hiiligrillissä laita lämmönjakolevy väliin. Kaasu grillissä hyvä paikka on ylähyllyllä.

Mac & cheese:n valmistuessa on hyvä aika valmistaa coleslaw.

Coleslaw

  • 1 Pieni kaali suikaloituna
  • 1-2 Porkkanaa raastettuna
  • 1 dl Majoneesia
  • 1 dl Ranskankermaa
  • 2 tl Sinappia
  • ¼ tl Suolaa
  • ½ Sokeria

Sekoita kaikki ja anna tekeytyä jääkaapissa.