Grillimestarit Ripe & Teresa:
Porsaan marinoitu brisket
Porsaan marinoitu brisket
- 500-600 g Korpela porsaan Briskettiä
Lihan pintaan:
- 1 tl Foodin juustokuminaa
- 1 tl Foodin kurkumaa
- 1 tl Foodin chilijauhetta
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Lisäksi:
- folioarkki
- valkosipulia
- yrttejä
- Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Sekoita mausteet ja öljy ja hiero seos lihan pintaan. Grillaa pinnat kauniin paahteisen ruskeiksi suoralla lämmöllä. Iso folioarkki ja laita arkille valkosipulia, yrttejä ja oliiviöljyä. Kääri liha folioon. Nosta nyytti grilliin epäsuoraan lämpöön noin 20 minuutiksi. Ota liha foliosta ja leikkaa viipaleiksi. Ripottele pinnoille suolaa.
Lämmin melonisalaatti
- 1 hunaja- tai cantaloupemeloni
- 1 tuore chilipalko hienonnettuna
- 3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 2 rkl Foodin Umamikastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl sokeria
- ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa
- ripaus Foodin paprikajauhetta
- 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Kuori ja paloittele meloni. Laita palat grillinkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet ja kääntele maut hyvin sekaisin. Nosta vuoka grilliin ja kääntele aineksia vuoassa niin, että maut tekeytyvät ja meloni saa lämpöä.
Maustevoi
- 50 g Stilton sinihomejuustoa
- 50 g voita
- ripaus Foodin chilijauhetta
- ripaus sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla painellen. Nosta tarvittaessa kylmään odottamaan.
Pikkelöidyt punasipulut ja tomaattia
- 2 punasipulia viipaleina
- 2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 2 tl sokeria
- 0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
Lisäksi:
- 2 isoa kypsää tomaattia
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Kääntele sipuleiden joukkoon kaikki muut aineet ja anna tekeytyä. Viipaloi tomaatit.
Paahdetut auringonkukansiemenet
- 1 dl Foodin auringonkukansiemeniä
- 2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- ripaus sokeria ja Foodin Himalajan kristallisuolaa
Paahda auringonkukansiemenet grillin kestävässä vuoassa kullan ruskeiksi. Kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla ja sokerilla.