Grillimestarit Ripe & Teresa:

Porsaan marinoitu brisket

Porsaan marinoitu brisket

  • 500-600 g Korpela porsaan Briskettiä

Lihan pintaan:

  • 1 tl Foodin juustokuminaa
  • 1 tl Foodin kurkumaa
  • 1 tl Foodin chilijauhetta
  • 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä 

Lisäksi:

  • folioarkki
  • valkosipulia
  • yrttejä
  • Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Sekoita mausteet ja öljy ja hiero seos lihan pintaan. Grillaa pinnat kauniin paahteisen ruskeiksi suoralla lämmöllä. Iso folioarkki ja laita arkille valkosipulia, yrttejä ja oliiviöljyä. Kääri liha folioon. Nosta nyytti grilliin epäsuoraan lämpöön noin 20 minuutiksi. Ota liha foliosta ja leikkaa viipaleiksi. Ripottele pinnoille suolaa.

Lämmin melonisalaatti

  • 1 hunaja- tai cantaloupemeloni
  • 1 tuore chilipalko hienonnettuna
  • 3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 2 rkl Foodin Umamikastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl sokeria
  • ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa
  • ripaus Foodin paprikajauhetta
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kuori ja paloittele meloni. Laita palat grillinkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet ja kääntele maut hyvin sekaisin. Nosta vuoka grilliin ja kääntele aineksia vuoassa niin, että maut tekeytyvät ja meloni saa lämpöä.


 

Maustevoi

  • 50 g Stilton sinihomejuustoa
  • 50 g voita
  • ripaus Foodin chilijauhetta
  • ripaus sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla painellen. Nosta tarvittaessa kylmään odottamaan.

Pikkelöidyt punasipulut ja tomaattia

  • 2 punasipulia viipaleina
  • 2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

Lisäksi:

  • 2 isoa kypsää tomaattia
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Kääntele sipuleiden joukkoon kaikki muut aineet ja anna tekeytyä. Viipaloi tomaatit.

Paahdetut auringonkukansiemenet

  • 1 dl Foodin auringonkukansiemeniä
  • 2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • ripaus sokeria ja Foodin Himalajan kristallisuolaa

Paahda auringonkukansiemenet grillin kestävässä vuoassa kullan ruskeiksi. Kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla ja sokerilla.

Kokoa annos

Kokoa lautaselle pikkelöityä punasipulia ja tomaattia, viimeistele ruohosipulilla. Lisää lämmin melonisalaatti. Nosta päälle viipaloitua lihaa ja lusikoi päälle maustevoita. Viimeistele rapeilla auringonkukansiemenillä.