Grillimestarit Ripe & Teresa:
Porsaan brisket ja grillattua tuorekurkkua
Porsaan brisket
- 1 Korpelan porsaan brisket
- 4 tl rosmariinia
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 0,5 tl Foodin koivusokeria
- 1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
- 2 vihreää chiliä
Pyyhi brisketistä liika marinadi pois. Leikkaa briskettiin veitsellä viiltoja. Penslaa lihan pinta oliiviöljyllä ja hiero sen jälkeen pintaan rosmariinia. Laita liha grilliin. Kun liha on kypsää lisää pinnalle oliiviöljyä, sokeria, suolaa ja viipaloitua chiliä. Laita liha folioon lepäämään.
Rosmariini-stilton juusto
- 1 Stilton juusto
- ½ sitruunan kuori ja mehu
Pyörittele juusto sitruunan kuoriraasteessa ja purista päälle sitruunamehua.
Grillattu tuorekurkku ja hunajameloni
- 1 tuorekurkku
- ½ hunajameloni
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 2 rkl Foodin umamikastiketta
- 1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
- ¼ sitruunan kuori ja raaste
Leikkaa kurkku pitkittäin kahteen osaan. Poista kurkusta siemenet. Leikkaa hunajameloni 4 osaan ja poista seimenkota ja kuoret. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Laita melonit grilliin.
Leikkaa grillattu kurkku 4 osaan. Laita kurkkuviipaleet ja grillatut meloniviipaleet astiaan, jossa on oliiviöljyä, umamia, sitruunan kuoriraastetta ja mehua. Pyörittele paloja astiassa.
Leikkaa grillattujen hunajameloniviipaleiden päälle rosmariini-Stilton juustosta paloja.
Bbq-kastike
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ keltasipuli
- 2 dl paseerattua tomaattia
- 1 dl tuoretta korianteria
- 0,5 dl Foodin omenasiiderietikkaa
- 0.5 tl Foodin juustokuminaa
- ¼ tl Foodin mustapippuria
- 1 tl Foodin rosmariinia
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
Pilko valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Laita uunivuokaan öljy, mausteet ja pilkotut sipulit. Laita ruukku grilliin. Kun sipulit ovat pehmeitä. lisää ruukkuun paseerattu tomaatti, omenasiiderietikka, suola ja pilkottu korianteri. Sekoita. Laita ruukku vielä hetkeksi grilliin. Lisää lopuksi BBQ-kastikkeeseen porsaan brisketistä folioon valunut neste. Sekoita.