Grillimestarit Ripe & Teresa:

Pihvipyörykkä-pekonivartaat, tomaattisalaattia, omenatzatzikia ja rosmariiniperunoita

4 annosta 

  • 2 Korpela Beef ´N´Pork burgeripihviä
  • 2 Korpela Sriracha broileriburgeripihviä
  • 8 viipaletta pekonia
  • varrastikkuja

Puolita burgeripihvit ja pyöritä paloista pullat. Pujota pullat vartaisiin ja pujottele ympärille pekoniviipaleet. Grillaa kypsiksi välillä käännellen.

Tomaattisalaatti

  • 2+1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • ½ punainen chilipalko hienonnettuna
  • ripaukset Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria
  • 300 g minitomaatteja
  • 1 eilinen sämpylä ohuina viipaleina

Kaada grillin kestävään vuokaan 2 rkl oliiviöljyä. Lisää chilit, suolaa ja sokeri sekä lopuksi minitomaatit. Paahda tomaatit pehmeiksi mausteöljyssä. Kääntele sämpyläviipaleet 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja paahda viipaleet rapeiksi grillissä. Kääntele tomaatit ja leipäviipaleet salaatiksi.

Rosmariiniperunat

  • 600 g pieniä perunoita
  • 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • Foodin Himalajan kristallisuolaa

Pese ja kuivaa perunat. Halkaise ne pituussuunnassa ja laita kulhoon. Lisää joukkoon öljy, rosmariini ja suola. Kaada seos grillinkestävään vuokaan ja grillaa perunat kypsiksi rosmariiniöljyssä.

 

Dippi perunoille

  • 1 dl Auran Chipotle burgerikastiketta
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Omenatzatziki

  • 1 omena raastettuna
  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaukset Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 rkl Foodin Omenasiiderietikkaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua.

Timjami-vuohenjuusto

  • 150 g   vuohenjuustoa
  • 2 rkl     tuoretta timjamia
  • hunajaa

Nosta vuohenjuustokiekko folioarkin päälle ja lisää nyyttiin timjamia ja hunajaa. Grillaa pehmeäksi. Lusikoi pehmeää vuohenjuustoa annoksen pinnalle.

 Lisäksi salaattia, grillattua vihreää parsaa.

Kokoa annos vartaista, tomaattisalaatista, rosmariiniperunoista, dipistä, tzatzikista, timjamivuohenjuustosta, salaatista ja grillatusta parsasta.