Grillimestarit Ripe & Teresa:
Grillatut siskonmakkarapihvit parmankinkkukääreessä, makkaravartaat, tzatzikia ja mangosalaattia
Siskonmakkara-parmankinkkupihvit
- 1 pkt Korpela siskonmakkaroita
- 1 tl Foodin mustapippuridippiä
- 1 rkl Öljypuu chilihilloa
- 2 isoa tai 4 normikokoista herkkusientä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja Foodin mustapippuria.
- 8-12 viipaletta parmankinnua
Purista siskonmakkaroiden sisus kulhoon. Lisää kaikki muut aineet parmankinkkua lukuunoattamatta. Sekoita taikinaksi. Kostuta kädet kylmällä vedellä tai tilkalla oliiviöljyä ja taputtele seoksesta 4-6 pihviä. Pihvit saattavat olla hieman löysät, mutta kääri ne parmankinkkuun niin ne pysyvät kyllä muodossaan. Nosta pihvit grillin kestävässä vuoassa ja grillaa kypsiksi välillä käännellen, grillistä riippuen tähän menee 20-30 minuuttia.
Makkaravartaat
- 1 pkt Korpela Grilli Auroora makkaraa
- 1 pkt Korpela Juusto-jalapeno makkaraa
- 1 punasipuli lohkoina
- ½ kesäkurpitsa paloina
- Varrastikkuja
Grillikastike
- 2 rkl Öljypuu chilihyytelöä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 tl raastettua inkivääriä
- Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa
- Ripaus sokeria
- 2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Paloittele makkarat. Pujota makkarapaloja, punasipulia ja kesäkurpitsaa vuorotellen varrastikkuihin. Sekoita kastikkeen ainekset ja valele vartaat kastikkeella. Grillaa niin, että makkarat saavat väriä ja kasvikset pehmenevät.
Tzatziki
- 2 rkl turkkilaista jugurttia
- ½ kurkku raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
- 0,5 tl sokeria
- 1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 2 tl Öljypuu calvadossinappia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua. Tarkista maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita.
Mangosalaatti
- 1 kypsä mango kuutioina
- 1 tl Foodin currydippiä
- 0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
- 1 rkl Foodin omenasiiderietikkaa
- 3 rkl tuoretta korianteria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua. Tarkista maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita.
Muista puhdistaa käytön jälkeen kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistaja-geelillä.