Uunivalmis karjalanpaisti
Kansallisruokaa kotimaisesta lihasta modernilla valmistustavalla!
Karjalanpaistilla on työläs maine, joten päätimme tarttua haasteeseen ja helpottaa sitä! Laitoimme erinomaista kotimaista porsaan niskaa ja mureaa suomalaista naudan paistia uunivalmiiseen vuokaamme porkkanan ja laakerinlehtien kanssa. Sinulle jää helppo askare: lykkää vuoka 175°C uuniin ja ota noin 1,5 tunnin päästä pois. Helppoa!
Korpelan resepti:
Karjalanpaisti
Sipuli-rosmariinimuusi, makeat purjosienet ja pikkelöity punasipuli
- Korpelan uunivalmis karjalanpaisti
- 3dl Vettä
Sipuli-rosmariinimuusi
- 1kg Jauhoisia perunoita
- 3-4 Sipulia
- 3-4 Rosmariinin oksaa
- 3-4dl Maitoa
- 50g voita
Makeat purjosienet
- 200g Herkkusieniä
- 1/2 Purjo
- 1rkl Hunajaa
- 20g Voita
Pikkelöidyt punasipulit
- 1 Punasipuli
- 1dl Punaviinietikkaa
- 2dl Sokeria
- 1dl Vettä
- Suolaa
- Mustapippuria
Pikkelöidyt punasipulit
Aloita siivuttamalla punasipuli. Laita se kannelliseen rasiaan ja lisää punaviinietikka, sokeri ja vesi. Sulje kansi ja anna olla jääkaapissa tarjoiluun asti.
Karjalanpaisti
Poista Korpelan uunivalmiista karjalanpaistista kalvo, lisää 3dl vettä ja sekoita. Laita 175 asteiseen uuniin 1h 40min ajaksi. Sekoita puolivälissä.
Sipuli-rosmariinimuusi
Kuori perunat ja laita keittymään. Hienonna tällä aikaa sipuli ja rosmariinin lehdet pieneksi hakkeeksi. Kuullota voin kanssa pannulla miedolla lämmöllä. Lämmitä maito mikrossa. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja lisää sipuli-rosmariini-voiseos joukkoon. Muussaa perunat perunasurvimella tai vatkaimella samaan aikaan lisäillen maitoa. Kun koostumus on sopivaa lisää vielä suolaa maun mukaan.
Makeat purjosienet
Pilko herkkusienet neljään osaan ja leikkaa purjosta ohuita rinkuloita. Pyörittele pannulla voin kanssa miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hunaja ja sammuta levy.