Suussa sulava joulukinkkusiivu
Äkkilähtö jouluun!
Joulukinkusta pitävät kaikki. Sen valmistusta voi kuitenkin pitää työläänä ja yhden tai kahden hengen taloudelle on pienessäkin kinkussa turhan paljon syötävää. Tänä jouluna on myös kuultu kommentteja, että energian hinnan vuoksi jää joulukinkku paistamatta. Ei huolta: aitoa ajankanssa rakkaudella paistettua kypsää joulukinkkua saa myös pienemmissä määrissä.
Pikkujoulukauden kunniaksi loimme reseptin suositulle suussa sulavalle joulukinkkusiivullemme. Saammeko esitellä, pikkujoulun tarjoilupöytien helppo ja nopea kunkku, joulukinkku ja joulutorttu yhdellä kertaa: joulutorttu a la Korpela! Pistä kokeiluun!
Korpelan resepti:
Suolaisenmakea joulutorttu (10kpl)
Kinkkutäyte
-
100g Korpelan joulukinkkusiivua
-
60g Smetanaa
-
100g Leipäjuustoa
-
2tl Tuoretta rosmariinia hienonnettuna
-
Suolaa & pippuria
Glögihillo
-
4dl Sokeroimatonta glögiä
-
4dl Hillosokeria
-
1 Kanelitanko
-
Noin 1x3cm pala inkivääriä
Lisäksi
-
500g Torttutaikinaa (5kpl levyjä)
-
1 Kananmuna voiteluun
-
Timjamia koristeluun
Valmistus
Kuutioi kinkku, hienonna rosmariini ja raasta leipäjuusto. Sekoita sitten kaikki raaka-aineet keskenään tahnaksi. Lopuksi lisää ripaus suolaa, sekä mustapippuria. Laita jääkaappiin tekeytymään hillon valmistuksen ajaksi. Tässä vaiheessa voit myös ottaa torttutaikinan leivinpaperin päälle sulamaan.
Lisää kattilaan glögi, kanelitanko ja inkivääri. Leikkaa inkivääri keskeltä puoliksi, jotta se on helppo poistaa kattilasta hetken päästä. Keitä noin 15minuuttia. Tämän jälkeen poista kanelitanko ja Inkivääri. Lisää sokeri ja keittele kasaan vielä 20 minuuttia. Sekoittele välillä. Jäähdytä hillo kylmässä vesihauteessa samalla välillä sekoittaen.
Laita uuni 225 asteeseen. Tee torttutaikinasta 10 neliön muotoista palaa. Leikkaa jokaisesta kulmasta viistosti keskellepäin viillot niin, että keskelle jää noin 3cm ehjää taikinaa. Kostuta tortun keskiosa vedellä. Kääntele joka toinen kulma tortun keskelle. Lopuksi paina ruokalusikalla pieni monttu siihen. Voitele tortut kananmunalla ja lisää montun päälle kinkkutäytettä. Paista uunissa noin 12minuutta. Koristele tortut glögihillolla ja timjamilla.