Korpela Siskonmakkara
Klassikkojen klassikko – tietenkin gluteenittomana
Sukupolvet vaihtuvat. Ruokatrendejä tulee ja menee. Parhaat kuitenkin pysyvät, kuten klassikoiden klassikko eli kotimaisesta sianlihasta valmistettu gluteeniton Korpelan siskonmakkara. Siskonmakkara on kotimainen raakamakkara, joka on ihastuttanut suomalaisia jo vuosikymmenet.
Tuotetiedot
Korpela-resepti by @chefwallin
Siskonmakkarakeitto thai-twistillä
Perinteinen siskonmakkarakeitto on koko perheen ruokaa. @chefwallin lähti testaamaan miten siskonmakkara ja aasian maut sointuvat keskenään ja hyvinhän ne. Hieman hapokas liemi ja rasvainen siskonmakkara tukevat oikein hyvin toisiaan.
Siskonmakkarakeitto thai-twistillä (8 annosta)
• 800 g Korpelan siskonmakkaraa
• 800 g Perunoita pilkottuna
• 1-2 Porkkanaa pilkottuna
• 1 Sipuli hienonnettuna
• 2 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
• 1 Paprika pilkottuna
• ½ dl Punaista currytahnaa
• ½ dl Tomaattipyreetä
• 150 g Sokeriherneitä
• 1 rkl Suolaa
• ½ rkl Sokeria
• Kevätsipulia hienonnettuna
• 1 Limen mehut
1. Lisää kattilaan tilkka öljyä ja kuulota sipuli, paprika ja valkosipuli. Lisää currytahna ja tomaattipyree. Paista hetki.
2. Lisää tämän jälkeen pilkotut perunat, porkkanat ja sokeriherneet. Kaada vettä, niin että kaikki peittyy. Mausta suolalla, limen mehulla ja sokerilla. Anna kiehua 20minuuttia.
3. Purista joukkoon siskonmakkaramassa kuorestaan pieniksi palloiksi. Keitä vielä 10min.
4. Tarkista suola ja ripottele päälle hienonnettu kevätsipuli.
5. Nauti ruisleivän kanssa.