Kesäklassikko!
Marinoidut porsaan ulkofilepihvit, haitariperunat ja grillattu vesimelonisalaatti
Suomen kesä, järvi ja haitari soi! Jotain tällaista oli varmasti reseptimestarillamme @chefwallin:illa mielessä, kun grilliin meni kotimaista possun ulkofilettä, haitariperunoita ja vesimeloni. Onko ruokaa joka maistuisi enemmän juhannukselta kuin tämä?
Korpelan resepti:
Porsaan ulkofilepihvit
+ haitariperunat ja grillattu vesimelonisalaatti
(6 hlö, valmistusaika 45min)
- 1 kg Korpelan porsaan marinoituja ulkofilepihvejä
Haitariperunat
- 14 kpl Perunoita
- 1/3 Ruukkua timjamia
- 1/2 Ruukkua basilikaa
- 2–3 kpl Valkosipulin kynttä
- 1 rkl Hunajaa
- 1 rkl Öljyä
- 150 g Voita
- 1 tl Suolaa
- 1/2 tl Mustapippuria
Vesimelonisalaatti
- 1 Vesimeloni
- 1/2 Ruukkua basilikaa
- 200 g Tuoreita mansikoita
- 1 tl Sokeria
Aloita pesemällä perunat. Leikkaa perunoiden sivuista pyöreyttä hieman tasaisemmaksi ja tämän jälkeen pituussuunnassa keskeltä kahtia. Leikkaa perunoihin molemmin puolin eri suuntaan vinosti viillot. Käytä apuna esimerkiksi grillitikkuja, jotta veitsi ei mene läpi asti. Laita tämän jälkeen perunat kylmään veteen odottamaan valmistusta.
Hienonna timjami, basilika ja valkosipulit. Sekoita nämä voin kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon myös öljy ja hunaja sekä mausta suolalla ja pippurilla (voit pehmittää voita nopeasti grillissä tai mikrossa).
Tee vesimelonista noin 2 cm paksuisia kiekkoja ja grillaa näitä kovalla lämmöllä 2–3 min per puoli. Tämän jälkeen anna vesimelonien hetki jäähtyä, jonka jälkeen leikkaa kuutioiksi ja poista siemenet tarvittaessa. Laita siivilään hetkeksi valumaan. Pilko tässä välissä mansikat kulhoon ja revi joukkoon myös basilika. Lisää lopuksi salaattiin grillattu vesimeloni ja mausta sokerilla.
Kuivaa perunat ja laita ne grilliin. Grillaa noin 3 min, jonka jälkeen kääntö. Käännön jälkeen sivele voiseosta reilusti perunoiden päälle. Toista niin kauan, kunnes perunat ovat kypsiä. Kun perunoita on grillattu noin 10 min niin lisää grilliin porsaan pihvit (voit huuhdella pihveistä halutessasi ylimääräistä marinadia pois).