Mestarin burgerpihvi

Lihapitoisuus 97 % ja pelkkää kotimaista nautaa!

Täydellinen burgerpihvi? Kotimaista nautaa, suolaa ja mustapippuria. Se on siinä – lihaa hienoimmillaan!

Tuotetiedot

Korpelan resepti:

Mestarin sriracha coleslaw burger

Mestarin burger (4 kpl)

  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä 
  • 2 paketti (= 4kpl) Korpela Mestarin burger pihvejä
  • rucolaa
  • 4 siivua cheddar-juustoa

Sriracha coleslaw

  • 100 g kaalia
  • 1 porkkana
  • 2 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl crème fraîchea 
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 tl sitruunan mehua
  • sokeria
  • mustapippuria

Valkosipulimajoneesi

  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 3 rkl majoneesia
  • mustapippuria

Pikkelöity punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä 

Aloita valmistamalla coleslaw ja pikkelöidyt punasipulit mahdollisesti jo edellisenä päivänä.

Raasta kaali ja porkkana samaan kulhoon. Lisää joukkoon majoneesi, crème fraîche ja sriracha. (Lisää erissä niin näet koska koostumus on sopivaa.) Mausta sokerilla, mustapippurilla ja sitruunan mehulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Tee punasipulista ohutta siivua ja siirrä kannelliseen kulhoon. Lisää joukkoon punaviinietikka, sokeri ja vesi. Kansi päälle, pieni ravistus ja laita jääkaappiin coleslawin viereen. 

Hienonna valkosipuli ja sekoita majoneesin kanssa. Mausta mustapippurilla ja sitruunan mehulla.

Paista pihviä kuumalla pannulla noin minuutti per puoli, jolloin pihvin kypsyys on medium. Jos haluat kypsän pihvin, paista kauemmin. Lisää käännön jälkeen pihvin päälle cheddar. Peitä kannella tai kuvulla, jotta juusto sulaa. Paahda pihvin jälkeen sämpylöihin rapea pinta.

Laita pohjan päälle coleslawia, pihvi, rucolaa ja pikkelöityä punasipulia. Voitele kansi reilusti valkosipulimajoneesilla ja aseta komeuden päällimmäiseksi. 

Nauti kylmän colan kanssa.