Uunivalmis Kantabrian pata
Vuoriston pata lämmittää 400 vuoden kokemuksella!
Espanjan pohjoisella rannikolla, vaikeakulkuisen vuoriston ja Atlantin valtameren välissä, sijaitseva Kantabrian maakunta tunnetaan sykähdyttävistä maisemistaan. Kantabrian pata, paikallisittain Cocido montañés eli vuoriston pata, on 1600-luvulta peräisin oleva lämmin ja kaloririkas ateria kylmää ja erittäin sateista talvikautta vastaan. Jos Suomessa joskus tuntuu, että syksyllä sataa tauotta, niin voimme lohduttautua sillä, että Kantabrian vuotuinen sademäärä on kaksinkertainen Suomeen verrattuna.
Korpelan resepti:
Kantabrian pata
& koskenlaskijakukkakaaligratiini ja appelsiinisalaatti
Kantabrian pata
- Korpelan Uunivalmis Kantabrian pata.
- 1,5 dl kermaa
- Poista kalvo ja sekoita joukkoon kerma.
- Laita 180 asteiseen uuniin 50 minuutiksi ja sekoita puolivälissä.
Koskenlaskija- kukkakaaligratiini
- n. 1 kg Kukkakaalia
- 7 dl Maitoa
- 1 pkt Koskenlaskija voimakasta
- 1 tl Valkopippuria
- 50 g Voita
- 0,5 dl Vehnäjauhoja
- Suola
- Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho joukkoon. Tämän jälkeen lisää pienissä erissä maitoa. Vispilä on tässä hyvä apuväline, jotta ei tule paakkuja. Sekoita koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan.
- Pilko koskenlaskija pienempiin paloihin ja lisää maidon joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kunnes juusto on sulanut.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Pese kukkakaali ja nypi kukkakaalit uunivuokaan. Kaada tämän jälkeen valkokastike kukkakaalien päälle. Laita Kantabrian padan kanssa samaan aikaan uuniin 180 asteeseen.
Appelsiinisalaatti
- 50g Rucolaa
- 1-2 Appelsiinia
- 0,5 dl Salaattisiemeniä
- 1/2 Punasipuli
- Mustapippuria
- Paahda saalaattisiemeniä kuivalla pannulla noin 5 minuuttia. Siirrä tämän jälkeen siemenet jäähtymään.
- Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha talteen. Yritä leikata mahdollisimman tarkasti, jotta valkoista osaa ei juuri tulisi mukaan.
- Siivuta punasipuli mahdollisimman ohueksi siivuksi.
- Sekoita kevyesti kulhossa rucola, siemenet, punasipuli ja appelsiinin palat. Mausta vielä kevyesti mustapippurilla.