Jälkiuuni­kinkku

Kotimaista possua hyvin saunotettuna!

Suomalaiset ovat saunahullua kansaa: saunotamme jopa ruokamme! Kun oikein haluamme osoittaa kunnioitusta ruoalle ja laadukkaalle raaka-aineelle, viemme ne saunan lämpöön kahdesti. Juuri näin on tehty Korpela Jälkiuunikinkulle. Lopputuloksena on jäljittelemätön maku ja rakenne jota 94% lihapitoisuus korostaa. Tiedämme monta helpompaa ja halvempaa tapaa tehdä leikkelettä, mutta parempaa ei taida olla.

Jälkiuunikinkku on poistunut valikoimastamme. Voit korvata tuotteen esimerkiksi savusaunapalvi- tai paahtokinkkuviipaleillamme.

Korpelan resepti:

Mättöleipä

"Ei se perinteinen kinkkujuustosämpylä." 

Mättöleipä

2-4 henkeä, aktiivinen työaika 1h

  • Kokonainen artesaanileipä
  • 4 Kokonaista herkkusientä
  • 3 Sipulia
  • 360g Korpela jälkiuunikinkkua
    (Jälkiuunikinkku on poistunut valikoimastamme. Voi korvata tuotteen esimerkiksi savusaunapalvi- tai paahtokinkkuviipaleillamme.)
  • 1rkl Tuoretta timjamia
  • 1dl Majoneesia
  • 2rkl Dijon kokojyväsinappia
  • 2tl Sitrunaamehua
  • Savujuustoa
  • Salaattia
  • Suola a
  • Mustapippuria
  • Voita

Valmistus

  1. Hienonna sipuli suikaleiksi ja kuulota voin kanssa pannulla miedolla lämmöllä 20minuuttia. Hienonna sienet sekä timjami ja lisää joukkoon. Jatka kuulotusta vielä toiset 20min. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää tarvittaessa voita.

  2. Sekoita majoneesi, sinappi ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 

  3. Leikka leivästä 4-6 n. 2cm paksuista siivua. Paista leivän molemmat puolet rapeaksi voin kanssa pannulla.

  4. Levitä majoneesia leiville ja lisää täytteet väliin. Älä pihistele kinkun määrässä.