Chorizo-suikale
Kotimaista possua espanjalaisessa vivahteella!
Chorizo tunnetaan paitsi espanjalaisesta alkuperästään, mutta myös mausteisuudestaan ja korkeasta lihapitoisuudestaan. Korpelan chorizo syntyy ensiluokkaisesta kotimaisesta possusta (lihapitoisuus 89 %) ja on maustettu suomalaiseen makuun paprikalla ja oreganolla. Sipuli ja valkosipuli tuovat mukaan chorizolle ominaisen pienen makeuden. Chili ei siis tässä tuotteessa polta ja siksi maistuu koko perheelle!
Korpelan resepti:
Chorizo-lasagne
Chorizo-lasagne
- 600g Korpela chorizosuikaletta
- 400g Lasagnelevyjä
- 1500g Tomaattimurskaa
- 2 Paprikaa
- 2 Sipulia
- 2 Valkosipulin kynttä
- 1 Ruukku basilikaa
- 1 Ruukku tuoretta oreganoa
- 140g Maissia
- 150g Juustoraastetta
- 1rkl sokeria
- 2rkl Suolaa
- 2tl Mustapippuria
- 1rkl Punaviinietikkaa
- Öljyä/Voita
Valmistus
- Pilko sipulit, paprikat ja valkosipuli. Kuulota öljyn tai voin kanssa pannulla, kunnes ovat pehmeitä. Siirrä isompaan kattilaan odottamaan.
- Paista chorizosuikaleita myös hetki pannulla ja lisää tämän jälkeen kattilaan. Pese pannu tilkalla vettä ja ota kaikki maku talteen.
- Hienonna basilikan lehdet ja oregano. Lisää tässä kohtaa myös loput raaka-aineet kattilaan, paitsi lasagnelevyt ja juustoraaste. Keitä seosta kannen alla hiljalleen n. 1 tunti.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta esille sopiva uunivuoka.
- Lado vuokaan vuoron perään kastiketta ja lasagnelevyjä. Viimeinen kerros kastikeella. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa 45min. Sammuta uuni ja anna lasagnen tekeytyä uunissa vielä 30minuuttia.
- Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.