Chorizo-suikale

Kotimaista possua espanjalaisessa vivahteella!

Chorizo tunnetaan paitsi espanjalaisesta alkuperästään, mutta myös mausteisuudestaan ja korkeasta lihapitoisuudestaan. Korpelan chorizo syntyy ensiluokkaisesta kotimaisesta possusta (lihapitoisuus 89 %) ja on maustettu suomalaiseen makuun paprikalla ja oreganolla. Sipuli ja valkosipuli tuovat mukaan chorizolle ominaisen pienen makeuden. Chili ei siis tässä tuotteessa polta ja siksi maistuu koko perheelle!

Korpelan resepti:

Chorizo-lasagne

Chorizo-lasagne

  • 600g Korpela chorizosuikaletta
  • 400g Lasagnelevyjä
  • 1500g Tomaattimurskaa
  • 2 Paprikaa
  • 2 Sipulia
  • 2 Valkosipulin kynttä
  • 1 Ruukku basilikaa
  • 1 Ruukku tuoretta oreganoa
  • 140g Maissia
  • 150g Juustoraastetta
  • 1rkl sokeria
  • 2rkl Suolaa
  • 2tl Mustapippuria
  • 1rkl Punaviinietikkaa
  • Öljyä/Voita

Valmistus

  1. Pilko sipulit, paprikat ja valkosipuli. Kuulota öljyn tai voin kanssa pannulla, kunnes ovat pehmeitä. Siirrä isompaan kattilaan odottamaan.
  2. Paista chorizosuikaleita myös hetki pannulla ja lisää tämän jälkeen kattilaan. Pese pannu tilkalla vettä ja ota kaikki maku talteen.
  3. Hienonna basilikan lehdet ja oregano. Lisää tässä kohtaa myös loput raaka-aineet kattilaan, paitsi lasagnelevyt ja juustoraaste. Keitä seosta kannen alla hiljalleen n. 1 tunti.
  4. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta esille sopiva uunivuoka. 
  5. Lado vuokaan vuoron perään kastiketta ja lasagnelevyjä. Viimeinen kerros kastikeella. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa 45min. Sammuta uuni ja anna lasagnen tekeytyä uunissa vielä 30minuuttia. 
  6. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.