Grillimestarit Ripe & Teresa:

Open face burgerit

Lyttyperunat

  • 6                   perunaa
  • 2 rkl             Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 tl                Foodin Himalajan kristallisuolaa
  • 1 tl                Foodin mustapippuria

 Pyörittele perunat kulhossa, jossa on öljyä, suolaa ja mustapippuria. Laita perunat grilliin. Kun perunat ovat kypsiä ota ne pois grillistä. Murskaa perunat veitsen kyljellä (lyttyperunat). Suolaa perunat kevyesti ja laita takaisin grilliin noin 4 minuutiksi.

Grilliomena

  • 1                   omena
  • 1 rkl             Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Pilko omena pyöreiksi siivuksi. Penslaa siivuja oliiviöljyllä. Lisää omenat grilliin tirisemään noin 3 minuutiksi.

Varhaiskaalipikkeli

  • ½                   varhaiskaali
  • 2 rkl             ruohosipulia pilkottuna
  • 0.5 dl           Foodin omenasiiderietikkaa
  • 0.5 dl           Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 tl                Foodin Himalajan kristallisuolaa
  • 1 tl                Foodin koivusokeria

Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lisää kulhoon pilkottu ruohosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin. 

Tomaatti-sipulisalaatti

  • ½                   keltasipuli
  • 5                   kirsikkatomaattia
  • 0.5 dl           silputtua basilikaa
  • 3 tl                Foodin koivusokeria
  • 2 rkl             Foodin omenasiiderietikkaa

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita sipuli ja tomaatit kulhoon. Lisää kulhoon silputtu basilika ja mausteet. Sekoita hyvin.

Smetana-korianterikastike

  • 2 rkl    smetanaa
  • 0.5 dl    silputtua korianteria
  • 1 tl    Foodin inkiväärijauhetta
  • 1 tl    Foodin omenasiiderietikkaa

Laita kulhoon silputtu korianteri. Lisää smetana, inkivääri ja korianteri. Sekoita hyvin.

Pihvit

  • 1 pkt    Korpelan Beef ´N`Pork burgeria
  • 1 pkt    Korpelan Siracha broileriburgeria
  • Auran Chipotle Burger-kastiketta
  • 4    siivua pekonia
  • 1 kiekko vuohenjuustoa
  • 4    kananmunaa
  • 4    valmista sämpylää
  • 1 rkl    Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi. Lisää grillilevylle voita ja riko kananmunat levylle. Laita ripaus suolaa munien päälle. Ota kananmunat pois grillistä, kun niissä on mieleinen kypsyys. Leikkaa sämpylät kahtia, penslaa puolikkaita oliiviöljyllä ja laita niiden päälle vuohenjuustoviipaleet ja laita grilliin. Grillaa pinta rapeaksi.

Laita pihvit grilliin ja grillaa niitä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Kun pihvit ovat kypsiä ota ne pois grillistä. 

Ota annoslautanen. Laita lautaselle sämpylän pohjaosa ja sen päälle pihvi. Lisää pihvin päälle Chipotle Burger-kastiketta, grillattu kananmuna ja viimeistele annos.