Lihajaloste Korpela

siirtyy Landeli Groupin maukkaaseen lihatuoteperheeseen

Lihakonsernin koko kaksinkertaistuu, kun suomalainen Landeli Group ostaa satakuntalaisen perheyrityksen.

Suomalainen Landeli Group on ostanut perinteikkään satakuntalaisen liha-alan tuotteisiin erikoistuneen Lihajaloste Korpela Oy:n. Vuonna 1958 perustettu Lihajaloste Korpela on kotoisin Kankaanpäästä. Menestyneellä perheyrityksellä on tuotantolaitokset Huittisissa ja Honkajoella. Lihajaloste Korpela työllistää noin 150 henkeä ja yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa.

– Saamme kaupan myötä konsernin käyttöön valmisruokatehtaan ja logistiikkakeskuksen, jotka vahvistavat merkittävästi rooliamme suomalaisen lihan tuotannossa. Rakennamme konsernistamme laadukkaiden, suomalaisten lihatuotteiden kodin, Landeli Groupin toimitusjohtaja Sergei Medvedev visioi.

Lihatuotteiden valikoima laajenee

Landeli Groupin muihin tuotemerkkeihin kuuluvat Maalaistuote Vataja, Pajuniemi sekä tuorelihaan erikoistunut Partanen. Kaupan myötä Korpelan maukkaat lihatuotteet, kuten Huittisten tutut lihaherkut, tulevat saman katon alle.

Yrityskauppa tekee Landeli Groupista Suomen viidenneksi suurimman lihanjalostajan. Kaupalla ei ole vaikutuksia Lihajaloste Korpelan toimintaan eikä Korpelan tai konsernin henkilöstöön. Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela siirtyy kaupan toteuduttua Landeli Groupin hallituksen jäseneksi.

– Olen iloinen, että Korpela on löytänyt uuden kodin Landeli Groupista. Yhtiön tuotteita yhdistää laadukkuus ja hyvä tunnettuus suomalaisten keskuudessa. Yrityskaupalla saamme synergiaetuja, jotka tekevät koko konsernin toiminnasta entistä kustannustehokkaamman ja kilpailukykyisemmän, Korpela kertoo.